Followers

Thursday, May 24, 2012

. : Minggu Sakit : .

Salam semua..

Tajuk je dh buat semua blh teka kenapa mama xbersiaran sepanjang mggu lps..yer . : Minggu Sakit : . buat kami sekeluarga..

Bermula dgn Adam Yusuf selsema+demam...berjangkit ke Aqil Hanafi selsema+batuk+high fever = viral inffection kat paru2..pas beton plak ke Ainul Jannah selseme+high fever 38c....sgt2 mencabar bila ank2 sakit serentak..alhamdulillah bak kata org tua2 "alah tegal bisa biasa"..malam bergilir2 ank2 menangis..tu baru ank2..hari jumaat lps mama pulak dh mula selsema+badan sakit2..ingtk' bendera jepun nak naik tp rupanya mama plak tumbang high fever 38.2c..selseme yg teruk smpi xleh nk nfs..sakit tekak,telinga & hidung...huhu

Aqil Hanafi hari jumaat tu nmpk teruk sgt..mlm sebelum tu lgsg dia xdpt tdo..menagis ngn hidung tersumbat + batuk yg kuat...nafas dia laju tp pendek2..rsu sgt tgk..esok tu en.hubbie trs bwk g klinik..mama stay kat umah..memandangk' 2org yg xbrapa nk ok kat umah ni..ingtkan dmm biasa..tp perasan suhu badan dia xturun2 walaupun dh masuk ubat sub(montot)..mmg dh bajet ni mesti ade jangkitan antara virus atau bakteria..Doc suspect Pneumonia memandang simptom2 mmg jelas sgt..tp alhamdulillah just viral inffection kat paru-paru..dari pg smpi ptg kat klinik..buat x-ray n cek/up..balik rumah dia tido mayb kepenatan xcukup tido dan badan xsihat..mlm tu mula blk..nafas mkin ssh..berbunyi mcm org semput..cek suhu dh 38.5c..en.hubbie kata xleh jadi mesti bwk g spital..pukul 9pm en.hubbie bwk g spital smpi kol 1am br blk rumah..rupanya smpi spital suhunya dh 39.5c..mmg tinggi sgt..dah la kat spital en.hubbie ckp dia bantai melalak gamat 1 spital..panis sumer org..muntah bagai smpi nurse trs bg masuk jmpa doc..huhu doc nk cek dia melalak lagi..mcm2 doc bagi kat dia aiskrim,juice,toys..br senyap jap..tp mulut xlepas sebut "ayah..ayah..ayah.."..doc dtg cek lg dia melalak lg xmau lps dr en.hubbie..pastu doc bg portable DVD plak tgk thomas..huhu nasib la spital mesra kanak2..kalo kat Msia m*mp*s kena maki dik oiii...mau xnya awak p memekik kat telinga nurse tu smpi naik pecah gegendang telinga kwn tu..huhu

Tu yg di spital..yg di rumah plak..Ainul Jannah dah mula dmm...meragam jgk dia sbb rimas hidung xleh nafas..masuk ubt sub(montot) alhamdulillah pns trn n blh tido..tu yg kecil..yg tua bangka ni pn selsema bagai nk maut rasanya..kepala skt sbb dok menghembus hingus je..tekak perit,telinga bedengung..nafas guna mulut..nk telan air liur pn mcm nak mati rasanya..sbb segala rongga pakat tersumbat..huhu telan jgk la active fast tu..tp xmo hilang..tido2 ayam jelah jwbnya..pagi tu bgn bdn dah mula skt2,pala berat,hidung on n off dok berlari-berkejaran..huhu akan tetapi semangat sbb ada tetamu istimewa dari jauh nk dtg..gagah bgn n sediakan apa yg patut..ok tggu smbg next entri k..penutup entri layan video budak bingit kat spital ni..layannnnn


video

No comments:

Post a Comment